четвртак, 23. фебруар 2012.

Čipka i lan

          Univerzani jezik  razumljiv kao muzika. Ne morate znati raditi ih, ali u njima možete  uživati.  Rijetko koga ostavljaju ravnodušnim. Zato ih volim, ljubav prema nježnim, vazdušastim komadićima od konca, pokrenula je sate i sate provedene uz iglu i konce raznih debljina i boja.

            Posebno zadovoljstvo mi je izrada čipke u kombinaciji sa platnom



                            Prilikom izrade koristila sam laneno platno, gotovo, prirodne boje a na raspolaganju nisam imala boju konca koja bi odgovarala. To sam riješila spajanjem drap konca sa dvije niti sivog konca za šivenje. Bila sam zadovoljna krajnjim rezultatom :)
                             Oko izrade, odnosno spajanja čipke i platna, ima malo više posla ali se mora priznati da rezultat opravdava sav uloženi trud. 



Oplemenjuju prostor izgledom...



motivom..
    



....bojom ....


                      



.... minijaturom


Jednostavno, ja ih volim ;)))

4 коментара:

  1. Draga moja Biljo, čast mi je što imam priliku da ti prva poželim dobrodošlicu u ovom blogerskom svijetu! Ja znam da ti imaš zlatne ruke, da su tvoji radovi prava umjetnost i baš zato mi je jako drago što si riješila da svoju umješnost predstaviš i na ovaj način.

    ОдговориИзбриши
  2. Majorita moja, ovo ti govori koliko mi vrag ne da mira. Održavam duh i sive male ćelije :))))))) Hvala Ti i do viđenja u stilu tvog Bloga - uz slatkiše i neke čvarkuše :**

    ОдговориИзбриши
  3. Izrađujes prekrasnu cipku, svaka cast draga imenjakinjo:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Bilji od Bilje. Ovo je moj blogerski početak, pa mi nekako mnogo lakše među čipkama nego među blogovoima. Ja sam velki tvoj fan. Obožavam da gledam te divne radove. Ja sam u "pravom" dekupažu početnik. Dekupažirala sam ja moje zidove tapetama, plakare, komode, svašta nešto. Sada sam poželjela da to i ovdje postavim a i vidim da sam ušla u magični krug žena koje puno znaju. :*

      Избриши