уторак, 29. мај 2012.

Dekupaž - više od hobija

Dekupaž prije dekupaža :) .
Nevjerovatno ali istinito. Bavim se  nečim dugi niz godina a onda tek tako, iznenada, saznam da je to dekupaž. Kad  je trebalo nečemu promijeniti lični opis, ja bih oblijepila platnom, dekorativnim papirom, isječcima iz novina , ukrasnim trakama, perlicama i svime što imam u kutijama  možda zatreba. Onda se desi jesen 2011-te godine i sajam ručne radinosti, na koji nijesam uspjela poći :( , na žalost. Kad je nečemu suđeno, onda se mora i desiti. Bila je TaSha. ....."Biljkaaaaaaaaaa, oćemo li na radionice dekupaža. Bila sam , viđela strašne stvari...." Biljanu teško nagovoriti. Tako mi krenemo. 
Dalja dešavanja su se nizala i u meni izazvala erupciju oduševljenja i zanosa.  Radionica za radionicom. Goca, Nataša, Sanja... Nova radionica kad tu evo hajdane i Rajke, starih poznanica i prijateljica. Kako to kod nas u Crnoj Gori biva, svako svakoga poznaje. Radionice su sada u pravom smislu riječi mjesto gdje vrijeme gubi svoj tok. Stane. Postoji samo dekupaž.


Leptir



Dekupaž počinje da mi ugrožava brak :)))))))  . Prve, najzgodnije zbog oblika, dekupažirane su čaše za pivo. Visoka, ravna, ma predivna. Kad je ugledao, ostao je bez riječi ;). He,he da još znao da je to tek prva, a ima ih još 5.


dekupaž na čaši od piva

Tako krećem u pohod na sve što može da se iskoristi. Više mi ništa nije dovoljno lijepo
 ili izgledno. Ma ona zdjelica mi je dosadila, taman da je obložim,
imam divnu salvetu :))))))))))))




staklena zdjela ukrašena dekupažom




Eh, da samo nisam pobacala toliko zgodnih za dekupaž stvarčica :)))))
Ćeo, odoh da radim :*




8 коментара:

  1. Dekupaz zaista stvara ovisnost, bar cemo uljepsati stvari oko sebe:-) Prekrasni radovi, hvala draga imenjakinjo na posjeti;-)

    ОдговориИзбриши
  2. Poznat mi je taj osecaj - dekupazirati `sve po kuci` i blizoj okolini, ;)
    Radis divne stvari!
    Zelim Ti lep i prijatan dan!

    ОдговориИзбриши
  3. Da li jos uvijek postoje radionice?
    Veeeoma sam zainteresovana. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, Podgorica, u prostoru Fine Art, iza zgrade "Nikić" . Još nije zakazana naredna radionica. Možete se meni javiti na e-mail i ostaviti svoju kontakt adresu, da vam javim. Ako ste na fb možete me i tamo naći.

      Избриши
  4. Postovana,

    Da li mi mozete dati Vas e-mail da vas kontaktiram oko radionica za Dekupaz.

    Unaprijed hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kasnim, žao mi je i izvinjavam se. Kontak mejl za radionice je
      dekupaz.atelje@gmail.com radionice vodi Gordana Mijović. Radionice održava u Baru i Podgorici. Moj mejl je rakovicbiljana.mne@gmail.com ili rakovicbiljana@yahoo.com
      Pozdrav

      Избриши